fbpx

Stambena zgrada – Daruvar

VRSTA OBJEKTA

Stambena zgrada

GODINA

2016

VRSTA RADOVA

Demontaža postojećeg svjetlarnika

Isporuka i ugradnja svjetlosnih kupola essertop 4000 – 180x 180 cm
sa elektromotorima za ventilaciju

INVESTITOR

Suvlasnici stambene zgrade

MJESTO

Daruvar

Od ideje do realizacije sanacije svjetlarnika na stambenom objektu.

Sanacija svjetlarnika na stambenom objektu izvedena na način da se postojeći svjetlarnik kompletno skinuo sa svim opšavima i postoljem. Nakon demontaže postojećeg svjetlarnika postavljena nova podkonstrukcija, dodatna izolacija na uzvišenom dijelu betonskog vijenca, i postavljena dodatna izolacija na spojevima za novi svjetlarnik koji se sastoji u 4 segmenta, od kojih su 2 fiksna i 2 otvarajuća na elektropogon za ventilaciju prostora stubišta. Ugrađena 4 segmenta svjetlosnih kupola ESSERTOP 4000 u 4 sloja sa nastavnim vijencem sa visokim toplinskim vrijednostima.

Ostakljenje kupola izrađeno od akrilnog PMMA stakla, vanjsko i nutarnje ostakljenje u boji opal (mliječna) a dvije srednje stijenke prozirne, i time se dobio vrlo lijep pogled sa nutarnje strane stubišta, sa visokim efektom prirodnog svijetla u stubištu.
Primjer kako se može sanirati svjetlarnik na stubištima zgrada, koji propušta više prirodnog svijetla i ima visoke toplinske vrijednosti.

Ovaj primjer dokazuje da se na taj način može koristiti puno više prirodnog svijetla, ljeti reducira prodor topline, zimi štiti od prodora hladnoće, i velika prednost da se prostor stubišta može ventilirati.